Jak se zbavit migrény

Úporné bolesti hlavy, světloplachost, záblesky světla, poruchy vidění, aura, zvracení, beznaděj a bezmoc. Někdy i vyřazení z provozu na pár dní. Možná máte to štěstí, že vás opravdová migréna nikdy nepotkala, ale spousta lidí už bohužel tuto nepříjemnou záležitost s různými projevy zná a především pro ně, jako jiskřička naděje, je určen tento článek.

Na začátku prosince ke mně dorazil klient s úpornými migrénami. Sužovaly ho od dětství. Často měly takovou intenzitu, že ulevily až kapačky v nemocnici. Na neurologii s tímto problémem dochází mnoho let, bere na ně silné léky a přesto ho migrény často omezují v běžném životě.

Posledního půl roku už to začíná být k nežití, protože se migrény dostavovaly minimálně 2x týdně.

Samozřejmě, že zvýšený výskyt migrén provázela i složitá rodinná situace a tudíž obrovská nálož stresu, se základní emocí, kterou byl vztek. Společně jsme pracovali na příčinách vzteku a snížili hladinu stresu pomocí EFT. Pracovali jsme také s metodou Matrix Reimprinting.

Speciálními vizualizačními technikami jsme odstranili spouštěče a naučený mechanismus těla, který k migréně vedl. Na cestu pak dostal systémová doporučení a také samozřejmě Bachovy esence.

Od našeho sezení je klient zatím bez migrény.

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Už jen šest týdnů bez migrény je pro něj jako zázrak a také tělo je určitě za takový odpočinek vděčné.

Ale záleží samozřejmě hlavně na tom, jak se k sobě a svému stresu postaví tento člověk dál. Ví, na čem má pracovat, sám poznal, že když zaměří pozornost na své pocity a emoce dostaví se obrovská úleva. Jestli si z toho vezme pro svůj život ponaučení, bude ochoten něco ve svém životě změnit a změní priority, to už je na něm.

Píšu zas a znova, pořád dokola:

Pocit zdraví je rovnováha. A je na nás, jak se k sobě a svým potížím postavíme. Říká se, že každá nemoc k nám hovoří, což mnoha lidem přijde jako nějaký esoterický nesmysl. Ale je to pravda a v překladu, řečí klasické medicíny to znamená, že prožíváme (nebo máme v podvědomí uloženo) něco, nač reaguje naše tělo akutním, nebo chronickým stresem. Viz. článek Jak stres souvisí s nemocemi

Tento stres okamžitě mění chemii našeho těla a začne páchat škody. Je samozřejmě velmi individuální, kdy, kde a jak se začne tato „chemická válka“ danému člověku projevovat a velmi nebezpečná je, když probíhá skrytě (chronický stres).

Ale v každé chvíli však máme možnost to zastavit a pokusit se „chemii těla“ překlopit v náš prospěch.

Do uzdravujícího módu.

Neumí to žádná pilulka.

Nemůže to za nás udělat nikdo jiný.

Pakliže naše prožívání určuje biochemický koktejl, v němž se každou vteřinu koupou naše buňky, pak popírání vlivu naší psychiky na zdraví není nic jiného než zbabělé strkání hlavy do písku.

Vždy je potřeba udělat nějakou změnu a třeba nemusí být ani velká. Stačí si potřebu změny uvědomit a někde začít. Rozhodnout se a vzít život do vlastních rukou. Odstranění problému pak nemusí trvat dlouho, viz. začátek článku.

Přeji hodně klidných chvil a hladký rozjezd do nového roku,

Markéta Zachariášová